21 8 Carbo Nrg Plus

CARBONRG Plus

Σύστημα θερμομόνωσης και στεγανοποίησης δώματος 

με ανακλαστική επίστρωση, μια ιδανική λύση για τη Ελλάδα

Η φιλοσοφία της μόνωσης στην Νότια Ευρώπη διαφέρει σημαντικά από αυτήν στη Βόρεια, λόγω της αυξημένης εντάσεως της ηλιακής ακτινοβολίας, η οποία και οδηγεί σε εκτεταμένη χρήση ψυκτικών φορτίων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το εξελιγμένο σύστημα μόνωσης και στεγανοποίησης με ανακλαστική επίστρωση, CARBONRG PLUS, αποτελεί σήμερα μια ιδανική επιλογή καθώς μειώνει τις απαιτήσεις θέρμανσης τον χειμώνα σε ποσοστά τουλάχιστον 38% και τις απαιτήσεις για ψύξη το καλοκαίρι σε ποσοστά τουλάχιστον 19 %.

 

 

Πως λειτουργεί:  

Η υψηλή ανακλαστικότητα και ο υψηλός συντελεστής εκπομπής υπέρυθρης ακτινοβολίας των ψυχρών ανακλαστικών επιστρώσεων που χρησιμοποιούνται στο σύστημα CARBONRG PLUS βοηθούν ώστε οι οροφές να απορροφούν λιγότερη θερμότητα και να παραμένουν έως και 28-33°C ψυχρότερες από τις συμβατικές οροφές, κατά την διάρκεια της  θερινής περιόδου. Το καλοκαίρι, η θερμοκρασία το μεσημέρι ανεβαίνει σε πολύ υψηλά επίπεδα και το βράδυ πέφτει. Σε αυτές τις συνθήκες το σύστημα CARBONRG PLUS εξασφαλίζει ένα παράγοντα καθυστέρησης στην θερμοεισδοχή 8-10 ωρών, οπότε, η ανάγκη για χρήση κλιματιστικού μετατοπίζεται προς τις πρώτες απογευματινές, όταν δηλαδή ήδη έξω έχει αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία, μειώνοντας συνολικά την απαίτηση για ψύξη. Πρόκειται λοιπόν για ένα σύστημα μόνωσης ειδικά σχεδιασμένο για τις Ελληνικές κλιματολογικές συνθήκες, ένα σύστημα παντός καιρού. Εκτός από την ισχυρή θερμομόνωση και οικονομία που παρέχει το Χειμώνα, τους θερινούς μήνες προσφέρει: εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του ενεργειακού κόστους, λόγω μείωσης της χρήσης κλιματιστικών, βελτίωση συνθηκών θερμικής άνεσης για τους χρήστες του κτηρίου, μείωση αναγκών συντήρησης και κόστους επισκευών, λόγω επιμήκυνσης  του χρόνου ζωής των στεγανοποιητικών υλικών και φυσικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τις κλιματιστικές μονάδες, λόγω μείωσης των ψυκτικών φορτίων. 

Το σύστημα μόνωσης CARBONRG PLUS αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», καθώς ήδη αποτέλεσε συνειδητή επιλογή στην μόνωση ταρατσών, ανάμεσα σε ενεργειακούς επιθεωρητές από όλη την Ελλάδα, κατατάσσοντάς το ως μια από τις δημοφιλέστερες επιλογής ενεργειακής αναβάθμισης των προγραμμάτων «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον Ι & ΙΙ».

 

 

logo kgreen

Ποιότητα & πιστοποίηση κατασκευής