51764

Παραμένει το «αγκάθι» των εξ’ αδιαιρέτου αυθαίρετων

«Ναι μεν αλλά» θα μπορούσε να είναι το συμπέρασμα της ενημερωτικής συνάντησης που οργάνωσε στο Ηράκλειο το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, με προσκεκλημένο τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη και κεντρικό ζήτημα το νέο νόμο για τα αυθαίρετα.

Νωρίτερα ο Υπουργός συναντήθηκε στη Λότζια με τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πολύς κόσμος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, Δήμων αλλά και απλοί πολίτες, προκειμένου να εκφράσουν την αγωνία τους για το καυτό αυτό για την περιοχή ζήτημα.

Όπως τονίστηκε και από τους εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου ο νέος νόμος έχει αδυναμίες, καθώς αφήνει εκτός ουσιαστικής επίλυσης το πρόβλημα με τις εξ’ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες.
Ένα μεγάλο θέμα, ειδικά για τις περιοχές Ηρακλείου και Γαζίου, όπου το 75% των αυθαιρέτων είναι σε αυτό το καθεστώς. «Αν δεν λυθεί αυτό το ζήτημα κάνουμε μια τρύπα στο νερό» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα προβλέπει μεταξύ άλλων αύξηση του αριθμού των δόσεων και μειώσεις σε παράβολα και πρόστιμα αλλά και αυξήσεις σε κάποιες περιπτώσεις.

Ήδη έχει ανοίξει η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις κ αναμένεται ρεκόρ αιτήσεων λόγω της έκπτωσης του 20% για όσους κάνουν ρύθμιση μέσα στο πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του νόμου.

Πηγή: b2green