Steganopoihsi

Εγγύηση για μια στεγανοποίηση είναι η εφαρμογή και όχι η μεμβράνη

Η δυνατότητα πληροφόρησης που δίνει σήμερα το διαδίκτυο όσον αφορά υλικά και ιδιότητες είναι πραγματικά μεγάλη, και εφόσον επιλεγούν οι κατάλληλες αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης, ένας ιδιώτης μπορεί να έχει μια αρκετά καλή εικόνα για την ποιότητα των υλικών που πρέπει να επιλέξει. Εν προκειμένου σε ένα απαιτητικό έργο μόνωσης όπως είναι η θερμομόνωση και η στεγανοποίηση ενός συμβατικού δώματος, κατόπιν σχετικής έρευνας ένας ιδιώτης μπορεί εύκολα να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα για τις στεγανοποιητικές μεμβράνες όπως π.χ.

  • Η χρήση ασφαλτικών μεμβρανών είναι μια πιο αξιόπιστη και επαγγελματική λύση σε σχέση με τις επαλειφόμενες υγρές μεμβράνες (πολυουρεθανικά, τσιμεντοειδή και ακρυλικά) γιατί πρόκειται για προκατασκευασμένες μεμβράνες ελεγμένες ως προς τις στεγανοποιητικές τους ιδιότητες, ενώ η τελική ποιότητα στα επαλειφόμενα επηρεάζεται και εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες όπως καιρικές επιδράσεις κατά την εφαρμογή (βροχή, παγετό, έντονη ηλιοφάνεια), τις συνθήκες εφαρμογής (υγρά ή σαθρά υποστρώματα, κατανάλωση, αραίωση, χρόνο ζωής των υλικών στο δοχείο, κα).
  • Η επιλογή ασφαλτικών μεμβρανών πρέπει να λαμβάνει υπόψη τη θερμοκρασία εφαρμογής για την οποία έχουν σχεδιαστεί καθώς αποτελεί ένδειξη της αντοχής τους σε χαμηλές θερμοκρασίες. Συνεπώς μια μεβράνη -15ο C είναι σίγουρα μια αξιόπιστη μεμβράνη σχεδόν για όλο τον ελλαδικό χώρο.
  • Οι ασφαλτικές μεμβράνες με ατακτικό πολυπροπυλένιο (ΑPP) είναι προτιμότερες για αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες π.χ. εφαρμογές πάνω σε μεταλλικά υποστρώματα, ενώ οι ασφαλτικές μεμβράνες με στυρένιο-βουταδιένιο (SBS) είναι προτιμότερες για αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες.
  • Μεταξύ SBS και ΑPP οι μεμβράνες ΑPP έχουν μεγαλύτερη αντοχή στην UV ηλιακή ακτινοβολία και ενδείκνυνται για νησιωτικές περιοχές.
  • Σημαντική παράμετρος που χαρακτηρίζει την ποιότητα της ασφαλτικής μεμβράνης είναι το πάχος της ή το βάρος της καθώς παχύτερες μεμβράνες εξασφαλίζουν ασφαλέστερη τοποθέτηση χωρίς μείωση του πάχους της από τη χρήση του φλογίστρου κατά την επικόλληση.
  • Επίσης σπουδαίο ρόλο παίζει η ποιότητα και το είδος του οπλισμού των μεμβρανών με τους οπλισμούς spunbond polystrer άνω των 200 g/m2 να αποτελούν μια κορυφαία επιλογή.
  • Τέλος ασφαλτικές μεμβράνες με λευκή ψηφίδα ως τελείωμα είναι μια προτιμότερη επιλογή από ασφαλτόπανα με σκουρόχρωμες ψηφίδες, καθώς αυξάνει την ανακλαστικότητα του δώματος και συνολικά την διάρκεια ζωής της μεμβράνης,

Η παραπάνω λοιπόν πληροφόρηση είναι χρήσιμη για την επιλογή αξιόπιστων υλικών από έναν ιδιώτη, ωστόσο αυτή η πληροφορία δεν είναι αρκετή από μόνη της για την επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη. Η ποιότητα των υλικών, που λίγο ως πολύ είναι πλέον γνωστή και στους ιδιώτες, δεν φτάνει για να εγγυηθεί ένα άρτιο τελικό αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί, τελικά, πέρα από την ποιότητα των υλικών σημαντικότερη είναι η κατάρτιση του συνεργείου στην εκτέλεση των εργασιών μόνωσης.

Εγγύηση λοιπόν δεν αποτελεί η ποιότητα των μεμβρανών και γενικότερα των υλικών, αλλά η ποιότητα του συνεργείου, η ικανότητα του δηλαδή να αναλύσει το πρόβλημα και να επιτελέσει με τεχνική αρτιότητα ένα έργο.

Τα καλύτερα υλικά στα χέρια ενός κακού συνεργείου δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η επιλογή κατάλληλων υλικών ανάλογα με τον τύπο του κτηρίου, η επιλογή της διαστρωμάτωσης των υλικών με βάση της αρχές δομικής φυσικής και πρωτίστως οι τεχνικές γνώσεις χειρισμού και τοποθέτησης των υλικών αποτελούν το συνδυασμό εκείνο που μπορεί να εγγυηθεί τη διάρκεια ζωής ενός έργου.

Στον τομέα αυτό αναμφισβήτητα ηγέτης είναι η KGreen του Ομίλου Κριμάτογλου με εμπειρία πάνω από 50 χρόνια στην διεκπεραίωση απαιτητικών έργων μόνωσης, με εκατοντάδες έργα σε όλη την Ελλάδα. Η εταιρεία προσφέρει ότι καλύτερο υπάρχει τεχνολογικά σε μεμβράνες και μονωτικά ενώ το τεχνικό προσωπικό της είναι πιστοποιημένο κατά EN ISO 17024 για τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες κατασκευής έργων μόνωσης, σύμφωνα με τα Ελληνικά Τεχνικά Πρότυπα και Κανονισμούς από διαπιστευμένους φορείς του ΕΣΥΔ. Η  KGreen εκτός από 15ετή εγγύηση είναι η μόνη εταιρία στην Ελλάδα που καλύπτει όλα τα έργα της με ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

 

logo kgreen

Ποιότητα & πιστοποίηση κατασκευής