Monosi

Η απάντηση στην ενεργειακή κρίση – το μυστικό για χαμηλούς λογαριασμούς!

Ο πόλεμος στην Ουκρανία διαμορφώνει συνθήκες ενεργειακής φτώχειας. Η ενεργειακή φτώχεια προκύπτει ως αποτέλεσμα τριών κυρίως παραγόντων:

Το Χειμώνα που μας πέρασε όσοι χρησιμοποίησαν ηλεκτρική ενέργεια για θέρμανση πήραν μια πρώτη γεύση για το τι σημαίνει υψηλή ενεργειακή δαπάνη. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και το καλοκαίρι για με τη χρήση του κλιματισμού, ιδιαίτερα σε καταστήματα και ξενοδοχεία όπου η χρήση του κλιματισμού ήταν απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης. Το ενεργειακό κόστος ήταν τρομακτικό. Τον προσεχή χειμώνα το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί και να επεκταθεί σε όλη την κοινωνία, είτε γίνεται χρήσης φυσικού αερίου, είτε πετρελαίου. Ήδη γίνεται λόγος για τιμή έναρξης διάθεσης του πετρελαίου σε τιμή 1,65 €/λίτρο. Αν αναλογιστούμε ότι πέρσι η τιμή  στο Ν. Ευβοίας ξεκίνησε περίπου στο 1,15 €/λίτρο σημαίνει ότι φέτος θα κληθούμε να πληρώσουμε 44% περισσότερα χρήματα από πέρσι.

Ποια λοιπόν μπορεί να είναι η απάντηση στην ενεργειακή κρίση; Ποιο είναι το μυστικό για χαμηλούς λογαριασμούς;

Επειδή το εισόδημα της πλειοψηφίας των πολιτών δεν αναμένεται να αυξηθεί, με τρόπο ανάλογα με την αύξηση του ενεργειακού κόστους, η απάντηση στη λύση είναι μία: Θερμομόνωση!

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, αναδεικνύεται η τεράστια σημασία της θερμομόνωσης στα κτήρια ως το μόνο αντίδοτο και την μόνη άμυνα στο υψηλό ενεργειακό κόστος. Από τους τυχερούς λοιπόν της υπόθεσης θα είναι όσο προνόησαν ή όσοι εγκαίρως προβούν σε επεμβάσεις θερμομόνωσης των κτηρίων τους. Βεβαίως υπάρχουν επιδοτούμενα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης που διευκολύνουν τους δικαιούχους, κυρίως των χαμηλών εισοδημάτων, να προβούν σε μια τέτοια επέμβαση για την τοποθέτηση θερμομόνωσης στις όψεις των κτηρίων, στα δώματα, τις κεραμοσκεπές αλλά και στις πιλοτές. Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας που εξασφαλίζει η τοποθέτηση θερμομόνωσης είναι τόσο μεγάλη που συμφέρει σε κάποιον να προχωρήσει άμεσα σε επεμβάσεις θερμομόνωσης χωρίς να περιμένει κάποια κρατική επιδότηση. Αρκεί να αναλογιστούμε πως τα χρήματα που θα δαπανήσουμε για μια θερμομόνωση θα μας προσφέρουν ένα ετήσιο οικονομικό όφελος εξοικονόμησης σαν να τα είχαμε βάλει τα χρήματα αυτά στην τράπεζα με επιτόκιο καταθέσεων 30 %.

Ποια τράπεζα σήμερα σας δίνει επιτόκιο 30 %;

Η θερμομόνωση επειδή συνδέεται άμεσα με το κόστος χρήσης του κτηρίου είναι το μόνο υλικό που όταν το τοποθετήσουμε αποσβένει το κόστος των χρημάτων που δαπανήσαμε το πολύ σε δύο χρόνια και εν συνεχεία για τα επόμενα χρόνια αποτελεί μια ενεργειακή επένδυση υψηλής απόδοσης. Σήμερα όποιος έχει χρήματα στην τράπεζα και δεν τα επενδύει στην κατασκευή θερμομόνωσης στο σπίτι ή την επιχείρησή του, τότε και χάνει χρήματα και θέτει τον εαυτό του σε συνθήκες ενεργειακής φτώχιας, γιατί τελικά όσοι αδυνατούν να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες υποχρεώνονται να ζουν ή να εργάζονται σε ακατάλληλο περιβάλλον, με αποτέλεσμα να θέτουν την υγεία τους πρωταρχικά αλλά και την παραγωγικότητά τους σε κίνδυνο. Ταυτόχρονα, όσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της ενεργειακής φτώχειας αντιμετωπίζουν υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, νοσηρότητας, και αυξημένη ψυχολογική πίεση, που επιβαρύνεται από την αδυναμία εξόφλησης των λογαριασμών κοινής ωφελείας.

Αν λοιπόν το σπίτι σας είναι ένας τρύπιος ενεργειακός κουβάς μην προσπαθείτε μάταια, δεν πρόκειται ποτέ να γεμίσει αν δεν κάνετε θερμομόνωση. Όσα επιδόματα θέρμανσης και να λάβουμε ο τρύπιος κουβάς θα αδειάζει γρήγορα.

Σήμερα στον τομέα της θερμομόνωσης ΚGreen του ομίλου ΚΡΙΜΑΤΟΓΛΟΥ κατέχει ηγετική θέση, αναγνωρίζεται ως μια από τις ιστορικές εταιρίες του κλάδου, με την υψηλότερη τεχνογνωσία στην εφαρμογή προηγμένων συστημάτων θερμομόνωσης και απολαμβάνει την υπεροχή που της εξασφαλίζουν τα 50 και πλέον χρόνια  επιτυχημένων εφαρμογών μόνωσης σε όλη την Ελλάδα.

Η KGreen είναι η εταιρία που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον πώς:

  • Να επιδοτηθείτε από τα προγράμματα Εξοικονομώ και Ανακαινίζω και να κερδίστε χρήματα για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου σας
  • Να μειώστε τις ετήσιες δαπάνες για θέρμανση και ψύξη
  • Να αναβαθμίστε τις συνθήκες διαβίωση σας και τη θερμική άνεση
  • Να αυξήσετε την άξια του ακίνητου σας

Η KGreen προσφέρει ένα μοντέρνο πακέτο εγγυημένων ενεργειακών λύσεων και πρωτοπορεί καθώς  αντιμετωπίζει την θερμομόνωση ως μια ενεργειακή επένδυση. Αποτελεί εγγύηση για τα χρήματα που θα δαπανήσετε καθώς συνοδεύει όλες τις προτάσεις της με χρηματοικονομική ανάλυση για το χρόνο απόσβεσης της επένδυσης των χρημάτων σας και την απόδοση τους για τα επόμενα χρόνια.

 

logo kgreen

Ποιότητα & πιστοποίηση κατασκευής