Θέλω να κάνω θερμοπρόσοψη, τι προϊόν να επιλέξω;

Θέλω να κάνω θερμοπρόσοψη, τι προϊόν να επιλέξω;

Το μεγαλύτερο μερίδιο πανευρωπαϊκά στα συστήματα θερμοπρόσοψης το κατέχει η διογκωμένη πολυστερίνη, κυρίως λόγω του χαμηλού της κόστους.


Ο πετροβάμβακας είναι ένα φυσικό άκαυστο θερμομονωτικό υλικό, προερχόμενο από την ινοποίηση πετρωμάτων. Η εφαρμογή του στις όψεις των κτιρίων προσφέρει 4 σε 1:

1. Θερμική προστασία όλο το χρόνο: Χάρη στη δομή του, ο πετροβάμβακας φυλακίζει τον ξηρό και αέρα στον εσωτερικό του, μειώνοντας την ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ ζεστού και κρύου.  Με συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας, λ, μόλις 0,035 W/mK και ως «πέτρα», παρέχει θαλπωρή το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι, εξασφαλίζοντας παράλληλα μείωση στην καταναλισκόμενη ενέργεια.

2. Βιοκλιματική διαπνοή: Ο πετροβάμβακας, αποτελεί το αγαπημένο μονωτικό της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι η ικανότητά του να εξασφαλίζει τη μέγιστη διαπνοή του κτηριακού περιβλήματος και τον παθητικό αερισμό της κατασκευής, καθώς ως «πέτρα», έχει καλύτερο συντελεστή αντίστασης στη διάχυση υδρατμών, μ=1, από όλα τα αφρώδη μονωτικά. Επιπλέον η υψηλή διαπνοή εξασφαλίζει την εκτόνωση της εγκλωβισμένης υγρασίας προσφέροντας σταθερή ενεργειακή απόδοση σε βάθους χρόνου.

3. Πυροπροστασία των κατασκευών: Ο πετροβάμβακας σε αντίθεση με τα αφρώδη μονωτικά, είναι ένα πυράντοχο θερμομονωτικό, πρακτικά άκαυστο που παραμένει αναλλοίωτο ακόμα και στους 750 ο C. Έτσι η εφαρμογή του στην εξωτερική θερμομόνωση των κτηρίων, καλύπτει τις απαιτήσεις του Κανονισμού Πυροπροστασίας και προσφέρει ενεργειακή αναβάθμιση χωρίς υποβάθμιση της ασφάλειάς τους σε περίπτωση πυρκαγιάς.

4. Ηχομόνωση και ηχοπροστασία: Ο πετροβάμβακας, σε αντίθεση με τα αφρώδη μονωτικά, επιτυγχάνει την απορρόφηση των εξωτερικών θορύβων, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του Κανονισμού Ηχομόνωσης αφού μειώνει τον εισερχόμενο θόρυβο κατά 7-12 dB. Λόγω των παραπάνω 4 σε 1 ιδιοτήτων του πετροβάμβακα, η εφαρμογή του στα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης αναμένεται τα προσεχή χρόνια να κυριαρχήσει στην Ευρώπη.