υπογειο εξ

Θερμομόνωση και Στεγανοποίηση Υπογείου Εξωτερικά

Στεγανοποίηση υπογείου εξωτερικά με επαλειφόμενο στεγανοποιητικό και θερμομόνωση με εξηλασμένη πολυστερίνη

 

Σε παλαιότερο άρθρο μας αναλύσαμε τον τρόπο στεγανοποίησης και θερμομόνωσης των υπογείων από την εσωτερική πλευρά, κάτι που υποχρεωτικά πραγματοποιείται, όταν η σκυροδέτηση βρίσκεται σε επαφή με άλλα υπόγεια ή δομές που είναι αδύνατη η πρόσβαση για στεγανοποίηση και θερμομόνωση από την εξωτερική πλευρά.

Εντούτοις, η βέλτιστη στεγανοποίηση και θερμομόνωση υπογείων επιτυγχάνεται όταν η επέμβαση πραγματοποιείται από την εξωτερική πλευρά του υπογείου, δηλαδή από την πλευρά υγροθερμικής προσβολής του δομικού στοιχείου, όπου εκτός από την στεγανοποίηση δίνεται και η δυνατότητα διαχείρισης των υδάτων του υδροφορέα.

Για τις περιπτώσεις αυτές η μάδα μελετών της υπηρεσίας KGreeninsulation, συνιστά την εφαρμογή:

  • Επαλειφόμενου στεγανοποιητικού CARBOPROOF: Με τη χρήση του CARBOPROOF καλύπτεται η απαίτηση του EN 1504-9 ως προς την Αρχή 1: Προστασία Έναντι Διεισδύσεων – Προστασία επιφάνειας σκυροδέματος έναντι διείσδυσης υγρών και αερίων. Μεγάλο ποσοστό των βλαβών του σκυροδέματος είναι αποτέλεσμα της διείσδυσης βλαβερών ουσιών στη μάζα του σκυροδέματος, συμπεριλαμβάνοντας τόσο υγρές όσο και αέριες ουσίες. Το CARBOPROOFεξασφαλίζει την αποτροπή αυτών των διεισδύσεων και μειώνει τη διαπερατότητα και το πορώδες των επιφανειών του σκυροδέματος.
  • Επισκευαστικό κονίαμα CARBOGROUT40: Με τη χρήση του CARBOGROUT40 καλύπτεται η απαίτηση του EN 1504-9 Αρχή 3: Αποκατάσταση Σκυροδέματος – Αντικατάσταση και αποκατάσταση κατεστραμμένου σκυροδέματος. Το CARBOGROUT40 με μηχανικές αντοχές στα 40 N/mmεξασφαλίζει την αποκατάσταση των ασθενών σημείων έχοντας ελαστομηχανική συμβατότητα με το υφιστάμενο σκυρόδεμα.
  • Θερμομονωτικές πλάκες υπογείων FIBRANxps300L: Η χρήση θερμομονωτικών πλακών FIBRANxps300καλύπτει την απαίτηση του DIN 4108-10 για χαμηλή υδατοαπορρόφησηWL(T) 0,7% και υψηλές μηχανικές αντοχές σε συμπίεση CS(10) 300 KPa. Τοποθετούνται επί της στεγανοποιητικής στρώσης με κατάλληλη κόλλα και χωρίς βύσματα.

 

 

Για την διαχείριση των υδάτων του υδροφόρου ορίζοντα απαιτείται:

  • Τοποθέτηση επί μπετού καθαριότητας διάτρητου σωλήνα παραλαβής υδάτων τυλιγμένου με γεωύφασμα στραγγιστηριών.
  • Κάλυψη θερμομονωτικών πλακών και σωλήνα παραλαβής υδάτων του υδροφορέα με αποστραγγιστική μεμβράνη.
  • Τέλος κάλυψη και της αποστραγγιστικής μεμβράνης με γεωύφασμα στραγγιστηριών.

 

Η ομάδα μελετών και κατασκευής της υπηρεσίας KGreeninsulation εξασφαλίζει πλήρη έλεγχο της ποιότητας της μόνωσης βάσει προδιαγραφών και πιστοποιήσεων, και προσφέρει μακροχρόνια:

  • Προστασία της ανθεκτικότητας του αρχικού σκυροδέματος.
  • Προστασία έναντι διεσδύσεων, μείωση ή αποτροπή διείσδυσης βλαπτικών ουσιών, π.χ. νερού, άλλων υγρών, αερίων, χημικών και βιολογικών παραγόντων.
  • Βέλτιστη θερμική άνεση των εσωτερικών χώρων του υπογείου.

Μάθετε περισσότερα ή ελάτε σε επαφή μαζί μας εδώ: kgreen.gr/olokliromenes-liseis/efarmoges-steganopoiisis/

 

Η επιστημονική ομάδα της,

logo kgreen

Ποιότητα & πιστοποίηση κατασκευής