Fysiko Aerio New

Πως να επιλέξω λέβητα φυσικού αερίου και συνεργείο τοποθέτησης;

Το φυσικό αέριο ακόμη και μετά τις πρόσφατες ανατιμήσεις που επέφερε η διεθνής ενεργειακή κρίση συνεχίζει να αποτελεί μια από τις πλέον οικονομικές και καθαρές πηγές ενέργειας για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης για ένα νοικοκυριό. Επειδή το κόστος αγοράς και τοποθέτησης αποτελεί μια σημαντική επένδυση για το νοικοκυριό, είναι εξίσου πολύ σημαντική η επιλογή του συνεργάτη στον οποίο θα απευθυνθείτε, προκειμένου να σας προτείνει τον κατάλληλο λέβητα για την περίπτωση σας και να αναλάβει την εκτέλεση της εργασίας ακολουθώντας υψηλές προδιαγραφές ποιότητας. Ένας καλός επαγγελματίας πρέπει να ακολουθεί τις παρακάτω διαδικασίες:

  • Έλεγχο διαθεσιμότητας δικτύου

Θα πρέπει καταρχήν να πραγματοποιήσει τον έλεγχο ύπαρξης διαθέσιμου δικτύου φυσικού αερίου και τη δυνατότητα σύνδεσης στη διεύθυνση της ιδιοκτησίας σας.

  • Αίτηση σύνδεσης

Εφόσον υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο συμπληρώνει για λογαριασμό σας και καταθέτει την αίτησή σας, η οποία και λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου και δρομολογείται η άμεση εξυπηρέτηση σας με βάση χρονική σειρά προτεραιότητας από την υπηρεσία παροχής αερίου.

  • Εκπόνηση μελέτης φτιαγμένη στα μέτρα σας

Ακολουθεί η εκπόνηση της μελέτης λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των κρίσιμων παραμέτρων σχεδιασμού, όπως ο συνολικός όγκος των χώρων θέρμανσης, η ύπαρξη ή μη επαρκούς θερμομόνωσης, οι ανάγκες κατανάλωσης ζεστού νερού χρήσης, η διαδρομή διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου, ο χώρος εγκατάστασης της μονάδας φυσικού αερίου, η τήρηση των κανόνων ασφαλείας, η χρήση συστήματος ψηφιακού ελέγχου, η δυνατότητα σύνδεσης σε υφιστάμενο δίκτυο θέρμανσης και ύδρευσης, η δυνατότητα αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων, η αποσύνδεση και απομάκρυνση παλαιών δεξαμενών και συστημάτων πετρελαίου, η δυνατότητα σύνδεσης με ηλιοθερμικό σύστημα κ.α.

  • Σχέδια σύνδεσης με την υπηρεσία παροχής αερίου

Εν συνεχεία ο εξειδικευμένος συνεργάτης ετοιμάζει το φάκελο τεκμηρίωσης συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων σχεδίων για την κατάθεση τους στη υπηρεσία φυσικού αερίου.

  • Προμήθεια συστημάτων φυσικού αερίου τελευταίας γενιάς

Για την εκπλήρωση των απαιτήσεων της μελέτης, ο επιλεγμένος συνεργάτης πρέπει να σας προσφέρει επώνυμα ποιοτικά συστήματα φυσικού αερίου, κατάλληλης απόδοσης, χωρίς να είναι υπερδιαστασιολογημένα αυξάνοντας το κόστος ή υποδιαστασιολογημένα αυξάνοντας την κατανάλωση και την απαίτηση συντήρησης.

 

  • Εγκατάσταση και παράδοση συστημάτων φυσικού αερίου με το κλειδί στο χέρι

Η ποιότητα εργασίας τοποθέτησης τηρώντας όλες τις προδιαγραφές είναι μια  εργασία ιδιαίτερης σημασίας. Η ομάδα εγκατάστασης πρέπει να αποτελείται από εξειδικευμένους Τεχνικούς Αερίου και να καθοδοιγούνται από Μηχανολόγο Μηχανικό που επιβλέπει όλες τις φάσεις κατασκευής ως την πλήρη λειτουργία με τη ρύθμιση του συστήματος στο πρώτο άναμμα.

  • Εγγύηση προϊόντων και απόδοσης

Η επιλογή του τύπου του συστήματος πρέπει να συνοδεύεται κάθε φορά από τα επίσημα πιστοποιητικά και την αντίστοιχη εγγύηση υλικών και απόδοσης του κατασκευαστή.

  • Υψηλού επιπέδου συντήρηση και παρακολούθηση της απόδοσης

Ο συνεργάτης που θα επιλεγεί πέρα των αυστηρών προδιαγραφών που πρέπει να ακολουθεί σε θέματα επιλογής υλικών και εφαρμογής, πρέπει να έχει ως στόχο την μακροχρόνια εξυπηρέτηση των έργων που εκτελεί, με ετήσια παρακολούθηση της απόδοσης της εγκατάστασης, υψηλού επιπέδου συντήρηση και τεχνική υποστήριξη.

  • Υποστήριξη προγράμματος «Εξοικονομώ»

Εφόσον είστε δικαιούχος τους προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών «Εξοικονομώ», ο συνεργάτης που θα επιλέξετε είναι σημαντικό να μετέχει στο πρόγραμμα, να σας ενημερώσει υπεύθυνα για τις δυνατότητες επιδότησης σας και να σας διευκολύνει στη διεκπεραίωση των τυπικών διαδικασιών (συλλογή πιστοποιητικών, τεχνικών προδιαγραφών, κτλ.).

Με βάσει τα παραπάνω προκύπτει πως η επιλογή του συνεργάτη για την τοποθέτηση φυσικού αερίου είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Ανάμεσα σε πλήθος εταιριών ξεχωρίζει η KGreen του Ομίλου ΚΡΙΜΑΤΟΓΛΟΥ που με τις εξειδιεκυμένες υπηρεσίες της KGreenaerion και KGreenclima απολαμβάνει σήμερα έναν ηγετικό ρόλο και καθολική αναγνώριση από την αγορά, ως την πλέον ολοκληρωμένη υπηρεσία μελέτης και εγκατάστασης συστημάτων φυσικού αερίου. H KGreen σας παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης, που είναι δυνατόν να σας εξασφαλίσουν τη βέλτιστη δυνατή ενεργειακή αυτονομία και μια ενεργειακή επένδυση υψηλής απόδοσης.

Τα συστήματα που προτείνονται βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας και κατασκευάζονται από τους δύο κορυφαίους Ευρωπαίους παραγωγούς:

  • Τον Γερμανικό οίκο VILLANT που οδηγεί τις εξελίξεις στον τομέα εδώ και 140 χρόνια
  • Τον Τσέχικο οίκο PROTHERM που ενσωματώνει πρώτος όλες τις νέες τεχνολογίες

Όλα τα συστήματα καλύπτονται από 10 ΕΤΗ γραπτή εγγύηση, που σε συνδυασμό με την διαρκή τεχνική υποστήριξη, σας εξασφαλίζουν διαχρονικά άψογη λειτουργιά και βέλτιστη απόδοσης.

 

logo kgreen

Ποιότητα & πιστοποίηση κατασκευής