Smart Home

Το έξυπνο μέλλον των κατοικιών μας

Από την αρχή του 21ου αιώνα παρατηρούμε την ανάπτυξη της τεχνολογίας η οποία μεταβάλλεται με ολοένα και αυξανόμενο ρυθμό δημιουργώντας διαφόρους περιόδους. Η περίοδος που διανύουμε τώρα είναι αυτή του διαδικτύου. Αρχιτεκτονικές έξυπνων συστημάτων όπως έξυπνες πόλης, έξυπνα κτίρια ή έξυπνες κατοικίες παρέχουν την δυνατότητα στις συσκευές που τα απαρτίζουν να στέλνουν πληροφορίες στο διαδίκτυο ή να αντλούν από αυτό. Ήδη τα τελευταία χρόνια ο χρήστης μιας οικίας έχει τη δυνατότητα να συνδέσει συσκευές στο διαδίκτυο και να του δώσουν την δυνατότητα να τις ελέγξει απομακρυσμένα.

Το βασικότερο όφελος σε αυτό τον τομέα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας που έχει δύο αντίκτυπους, ο πρώτος είναι η δημιουργία πιο οικολογικών εγκαταστάσεων για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και ο δεύτερος είναι η εξοικονόμηση χρημάτων για τον χρήστη. Με αντίστοιχο τρόπο υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου του φωτισμού. Τα σύγχρονα συστήματα στον τομέα του φωτισμού οδηγούν σε εξοικονόμηση ενέργειας µέσω ενός φιλικού προς το χρήστη, ευέλικτου και «ευφυούς» συστήματος διαχείρισης ικανού να προσδώσει τον κατάλληλο φωτισμό την κατάλληλή στιγμή. Η διαχείριση φωτισμού συμπεριλαμβάνει όλα τα συστήματα φωτισμού, από απλά on/off μέχρι συστήματα που ελέγχουν και ρυθμίζουν το φως, σύμφωνα µε κάποιο συγκεκριμένο σενάριο. Οι αισθητήρες παρουσίας, φωτός και κίνησης, αξιοποιούν στο μέγιστο το φυσικό φως, ελέγχοντας κάθε συσκευή ξεχωριστά.

Σε αυτό τον τομέα του Smart Home η εταιρεία KGreen του Ομίλου Κριμάτογλου παρέχει μοναδικές ευφυείς λύσεις και τεχνολογίες. Η εταιρία προσφέρει συστήματα θέρμανσης και ψύξης με πλήρη απομακρυσμένο έλεγχο και αυτοματοποιημένη λειτουργία με βάση τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Ενώ τα συστήματα διαχείρισης φωτισμού είναι σε θέσει να προσφέρουν επιπλέον μείωση 10% στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα συστήματα έξυπνης κατοικίας της KGreen δίνουν πληροφορίες για την βέλτιστη λειτουργία κάθε συσκευής από τις επίσημες ιστοσελίδες του εκάστοτε κατασκευαστή, το σύστημα μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες για το πότε ο ένοικος βρίσκεται στο σπίτι ή λείπει, για παράδειγμα από την τοποθεσία του κινητό του τηλεφώνου του. Έτσι μπορεί να απενεργοποιεί συσκευές που έχουν ξεχαστεί ανοιχτές ή να ενεργοποιεί άλλες για την διατήρηση του ιδανικού κλίματος εντός της οικίας. Ο χρήστης πλέον έχει την δυνατότητα να βλέπει απομακρυσμένα σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικία του και να πραγματοποιεί μεταβολές άμεσα είτε να προγραμματίζει μελλοντικές. Παράλληλα το έξυπνο σπίτι αντλεί πληροφορίες από τις μετεωρολογικές υπηρεσίες για τον καιρό και μπορεί να προετοιμάσει τα συστήματα που ελέγχουν την θερμοκρασία και το κλίμα της οικίας.

Σήμερα πλέον οδεύουμε με μεγάλη ταχύτητα σε ένα πιο «έξυπνο» και ενεργειακά αποδοτικό σπίτι. Στην πορεία αυτή η KGreen αποτελεί ένα αξιόπιστο συνεργάτη με ολοκληρωμένες και ευφυείς λύσεις.

 

logo kgreen

Ποιότητα & πιστοποίηση κατασκευής