Termografia

Τοποθέτηση συστήματος θερμοπρόσοψης και κουφωμάτων χωρίς θερμογέφυρες

Τοποθέτηση συστήματος θερμοπρόσοψης και κουφωμάτων χωρίς θερμογέφυρες

Που εντοπίζεται το πρόβλημα απωλειών;

Στο κτιριακό περίβλημα ένα από τα κυριότερα σημεία εμφάνισης θερμογεφυρών είναι τα σημεία ένωσης των πλαισίων των κουφωμάτων με την περιβάλλουσα τοιχοποιία. Οι θερμογέφυρες αυτές, είναι πηγή επιπρόσθετων θερμικών απωλειών για το εσωτερικό του κτιρίου και αν δεν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, μειώνουν αισθητά τα ενεργειακά κέρδη των υαλοστασίων.

Κατά συνέπεια ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να λαμβάνεται κατά την διαδικασία της ενεργειακής αναβάθμισης ώστε να εξαλείφονται τυχών θερμογέφυρες. Σε περίπτωση συνδυαστικής ενεργειακής αναβάθμισης με εφαρμογή σύνθετου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης και τοποθέτησης νέων κουφωμάτων η εφαρμογή των κουφωμάτων προηγείται χρονικά.

Πως το επιλύουμε στην KGreen 

Ο περιορισμός των θερμογεφυρών απαιτεί αρχικά τη σωστή τοποθέτηση των πλαισίων στα ανοίγματα του κελύφους με σφράγιση των αρμών μεταξύ των πλαισίων και της τοιχοποιίας με κατάλληλα υλικά. Τέτοια υλικά είναι ειδικές αυτοδιογκούμενες συνθετικές ταινίες που τοποθετούνται στα σημεία που θα πατήσει το πλαίσιο και υλικά σφράγισης όπως π.χ. η σιλικόνη κ.α.

Στη συνέχεια ακολουθεί η τοποθέτηση της θερμομόνωσης τους σύνθετου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης με τρόπο που να εφάπτεται με το κούφωμα χωρίς θερμογέφυρες. Τα παραπάνω μέτρα επιπλέον συμβάλλουν και στην καλύτερη στεγανότητα των κουφωμάτων απέναντι στον αέρα και στο νερό.

Η εξειδίκευση της KGreen σε θερμοπρόσοψη

Η κατασκευή μιας θερμοπρόσοψης αποτελεί μια εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί στα προηγμένα κράτη της κεντρικής Ευρώπης και η τεχνολογία τους εξελίσσεται συνεχώς. Η νέα αυτή, για τα Ελληνικά δεδομένα, κατασκευαστική πρακτική εμπεριέχει πλήθος τεχνικών λεπτομερειών και ειδικών απαιτήσεων, κρίσιμων για την επιτυχία της εφαρμογής και άγνωστες ακόμη στη συντριπτική πλειοψηφία των τεχνικών.

Οι όποιοι συμβιβασμοί σε επίπεδο τεχνικών λεπτομερειών και ειδικών απαιτήσεων ενδεχομένως να μειώνουν το αρχικό κόστος, όμως είναι βέβαιο ότι οδηγούν σε αποτυχία. Η επιλογή ενός «φθηνού» κατασκευαστή σήμερα, πιθανόν να στοιχήσει πολύ ακριβότερα αύριο!

H KGreen του Ομίλου Κριμάτογλου δεν συμβιβάζεται στην ποιότητα και σας παρέχει 15ετή εγγύηση για όλες τις εφαρμογές θερμοπρόσοψης.

Περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία στη σελίδα μας kgreen.gr