Ο ρόλος της υδρορροής στις έντονες βροχοπτώσεις

Ο ρόλος της υδρορροής στις έντονες βροχοπτώσεις

 

Οι πρόσφατες κατακλυσμιαίες νεροποντές στην Εύβοια ήρθαν να επιβεβαιώσουν με τον πλέον σκληρό τρόπο την σημασία που πρέπει να δίνουμε σε θέματα διαχείρισης των όμβριων υδάτων και πως η τοποθέτηση στα κτίρια κατάλληλων υδρορροών, δεν είναι μια επέμβαση που αφορά την αισθητική του κτιρίου, αλλά μια ουσιαστική εργασία που αφορά την προστασία του ίδιου του κτιρίου. 

Η αποτελεσματική διαχείριση των όμβριων υδάτων σε συνθήκες έντονης βροχόπτωσης, καθιστούν τις υδρορροές ένα από τα πλέον σημαντικότερα στοιχεία ενός κτιρίου. Η ικανότητα της υδρορροής να εξασφαλίζουν την απορροή μεγάλων ποσοτήτων νερού σε μικρό συχνά χρονικό διάστημα, επηρεάζει καθοριστικα την διάρκεια ζωής συνολικά του κτιρίου. Κατά συνέπεια, η μελέτη και τοποθέτηση μιας υδρορροής αποτελεί μια κατ’ ουσίαν υψηλής τεχνογνωσίας εργασία μόνωσης, που απαιτεί την εμπλοκή εξειδικευμένου Πολιτικού Μηχανικού. 

Η εξειδικευμένη υπηρεσία τοποθέτησης υδρορροών, KGreengutter, του ΟΜΙΛΟΥ ΚΡΙΜΑΤΟΓΛΟΥ λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, πραγματοποιεί Δωρεάν και για κάθε κτίριο ξεχωριστή μελέτη από εξειδικευμένο Πολιτικό Μηχανικό βάσει της τεχνική οδηγίες ΤΟΤΕΕ 2412/86 για τον υπολογισμό του μεγέθους και των διατομών των υδρορροών και προτείνεται η βέλτιστη ποιοτικά λύση για την κάθε περίπτωση.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο είστε σίγουροι πως δεν έχει γίνει: ούτε υπο-διαστασιολόγηση για λόγους οικονομίας, με κίνδυνο όμως την υπερχείλιση της υδρορροής σε έντονες βροχοπτώσεις και τα νερά να καταστρέφουν το κτίριο και τη ξυλεία της στέγης, ούτε υπερ-διαστασιολόγηση που αυξάνει αδικαιολόγητα το κόστος της υδρορροής. 

Η KGreengutter απολαμβάνει σήμερα έναν ηγετικό ρόλο και καθολική αναγνώριση από την αγορά, ως την πλέον ολοκληρωμένη υπηρεσία τοποθέτησης υδρορροών αλουμινίου, προσφέροντας:

  • Υψηλής αισθητικής αρχιτεκτονικές επιλογές, σχεδίων και αποχρώσεις, για κάθε τύπο κτιρίου.
  • Υδρορροές και εξαρτήματα από υψηλής ποιότητας έλασμα αλουμινίου με εγγύηση 40 ετών. 
  • Δωρεάν εκπόνηση μελέτης απορροής ομβρίων υδάτων από πολιτικό μηχανικό.
  • Αυτοκινούμενη μονάδα παραγωγής υδρορροών χωρίς ενώσεις επί τόπου στο εργοτάξιο.
  • Πλήρη γκάμα αξεσουάρ προστασίας (σχάρες, υδροσυλλέκτες, κτλ.) και συστημάτων στήριξης.
  • Εξειδικευμένο και πιστοποιημένο συνεργείο παραγωγής και εγκατάστασης υδρορροών. 
  • Υψηλού επιπέδου After Sales Service στη συντήρηση και υποστήριξη των έργων που υλοποιεί.

 

logo kgreen

Ποιότητα & πιστοποίηση κατασκευής