αφισα τεε 25 6 2018 Blog

H KGreen μέγας χορηγός στην εσπερίδα του ΤΕΕ/Π.Τ Ευβοίας

Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας διοργανώνει, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, τη Δευτέρα 25/6/2018 και ώρα 18:00μ.μ. στην αίθουσα περιφερειακού συμβουλίου Π.Ε. Ευβοίας εσπερίδα με θέμα «Ευφυή Δίκτυα Ηλεκτρικής Ενέργειας και οι σπουδές του Μηχανικού».

Η #KGreen θα είναι εκεί ως μέγας χορηγός, στηρίζοντας έμπρακτα έργα και δράσεις τα οποία αφορούν την εξέλιξη και ανάπτυξη του κλάδου των μηχανικών.Σκοπός της εσπερίδας είναι η παρουσίαση στον τεχνικό κόσμο της Εύβοιας και στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι της παροχής και διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας, του προγράμματος Electrical Energy Markets and Engineering Education (ELEMEND) που χρηματοδοτείται από τη δράση ERASMUS+ Capacity Building for Higher Education. Το ELEMEND έχει βασιστεί στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. «Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων».

Στη σημερινή εποχή επικρατεί καταιγιστικός ρυθμός σε σχέση με τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στους τομείς των ευφυών δικτύων (smart grid), μικροδικτύων ΑΠΕ, κατανεμημένης παραγωγής. Ο σύγχρονος μηχανικός είναι χρήσιμο να γνωρίζει τις τεχνολογίες που εφαρμόζονται σήμερα αλλά και να μπορεί να σχεδιάζει τα συστήματα που θα εφαρμοστούν στο μέλλον.

Για να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις του επαγγέλματος του μηχανικού απαιτούνται ευέλικτα εργαλεία εκπαίδευσης.

Στην εσπερίδα πρόκειται να συζητηθούν οι δυνατότητες ενημέρωσης και κατάρτισης των μηχανικών στις σύγχρονες τεχνολογίες που αφορούν τον τομέα των ευφυών δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας. Θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες εκπαίδευσης και μεταπτυχιακής εξειδίκευσης των μηχανικών της περιοχής και θα διερευνηθούν οι δυνατότητες συμμετοχής τους σε ερευνητικές δραστηριότητες κι εργασίες με κύριο στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών σε επίπεδο έρευνας και εφαρμογής των νέων τεχνολογιών.