Εξοικονομώ – Αυτονομώ – Επιδοτούμενες Παρεμβάσεις

Ενεργειακής Αναβάθμισης

Τι είναι;

Το Εξοικονομώ – Αυτονομώ, είναι η εξέλιξη του παλαιότερου επιδοτούμενου προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ΄ οίκον, που πλέον παρέχει οικονομικά κίνητρα σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά, προκειμένου όχι μόνο να αναβαθμίσουν ενεργειακά το ακίνητό τους αλλά και να ενσωματώσουν έξυπνους αυτοματισμούς (συστήματα smart home), ενώ για πρώτη φορά επιδοτούνται παρεμβάσεις και σε ανελκυστήρες πολυκατοικιών. Επίσης, το νέο πρόγραμμα εκτός από επιλέξιμες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης ενσωματώνει και επεμβάσεις ενεργειακής αυτονόμησης όπως π.χ. είναι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Οι επεμβάσεις βελτιώνουν συνολικά
την ενεργειακή απόδοση του νοικοκυριού εξοικονομώντας χρήματα, αναβαθμίζουν κατακόρυφα την ποιότητα διαβίωσης και την αξία του ακινήτου.

Ποιες κατοικίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν;

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία. Η επιχορήγηση του Προγράμματος θα δοθεί με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια του φορολογικού έτους 2019.

Επιλέξιμες κατοικίες είναι μονοκατοικίες, πολυκατοικίες ή μεμονωμένα διαμερίσματα που πληρούν 5 προϋποθέσεις:

 • Χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία
 • Υφίστανται νόμιμα.
 • Έχουν καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) που έχει εκδοθεί μετά την 26.11.2017 σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ.
 • Δεν έχουν κριθεί κατεδαφιστέα.
Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η υποβολή των αιτήσεων κατοικιών θα ξεκινήσει από τις 2 Νοεμβρίου 2020 και οι αιτήσεις για την υπαγωγή των πολυκατοικιών ξεκινούν στις 2 Δεκεμβρίου 2020.

Διαδικασίες

Ως προς τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων παραμένει η ίδια όπως και στα προηγούμενα προγράμματα. Ο εξειδικευμένος ενεργειακός επιθεωρητής της KGreen, προτείνει τις αιτούμενες παρεμβάσεις ανάλογα με τις ανάγκες σας και υποβάλει την αίτηση για λογαριασμό σας ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος.

foto-1
Ποσοστά επιδότησης & προαιρετικό δάνειο

Το ανώτατο ύψος των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στα 50.000 ευρώ ανά κατοικία κι επιπλέον δίνεται η δυνατότητα υποβολής περισσότερων των μίας αιτήσεων ανά ΑΦΜ ωφελούμενου δικαιούχου για περισσότερες κατοικίες.
Το ανώτατο ύψος της επιλέξιμης δαπάνης σε αυτήν την περίπτωση ανεβαίνει στα 100.000 ευρώ. Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός κοινόχρηστων παρεμβάσεων σε πολυκατοικίες φτάνει τις € 80.000.
Στο νέο πλέον πρόγραμμα αλλάζει και η λογική των επιδοτήσεων που είναι υψηλότερες ανά εισοδηματική κατηγορία και δίδονται δύο επιπλέον μπόνους προσαύξησης (10% covid premium και 10% ενεργειακό premium).
Έτσι για παράδειγμα στη χαμηλότερη εισοδηματική κατηγορία των δικαιούχων με ατομικό εισόδημα 10.000 και οικογενειακό 20.000 ευρώ το ποσοστό επιδότησης είναι 65% και με τα δύο προαναφερόμενα μπόνους ανεβαίνει στο 85%.
Τα εισοδηματικά όρια διευρύνονται και οι κατηγορίες γίνονται πέντε όπως παρουσιάζονται στον διπλανό πίνακα.

Επιδοτούμενες παρεμβάσεις

(κάντε κλικ στα παρακάτω εικονίδια για περαιτέρω πληροφορίες)

Τοποθέτηση θερμομόνωσης

Αφορά τη θερμομόνωση στο κέλυφος του κτηρίου, στο δώμα, τη στέγη, την πιλοτή και συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες εργασίες όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη, αντικατάσταση κεραμιδιών κτλ. από τις υπηρεσίες μας KGreeninsulation, KGreencarbo, KGreenrenovation και KGreengutter

Μάθετε Περισσότερα

Αλλαγή κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης

Περιλαμβάνει εξώπορτα κτηρίου, κουφώματα κλιμακοστασίου, παντζούρια, ρολά, τέντες κτλ, από την υπηρεσία μας KGreenframe

Μάθετε Περισσότερα

Τοποθέτηση συστήματος θέρμανσης/ψύξης, ηλιακού θερμοσίφωνα

Περιλαμβάνει αντικατάσταση εξοπλισμού του λεβητοστασίου και του δικτύου διανομής, τοποθέτηση αντλίας θερμότητας, ηλιακού θερμοσίφωνα, συστημάτων ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης/ψύξης κτλ. από την υπηρεσία μας KGreenclima

Μάθετε Περισσότερα

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ενεργειακού συμψηφισμού στην οροφή του κτηρίου, από την υπηρεσία KGreencell, δίνουν τη δυνατότητα στους οικιακούς καταναλωτές της μέγιστης ενεργειακής αυτονομίας.

Μάθετε Περισσότερα

Έξυπνα συστήματα αυτοματισμού (smart home)

Η υπηρεσία KGreenelectro παρέχει την εγκατάσταση συστημάτων έξυπνου απομακρυσμένου ελέγχου και αυτοματισμών. Φώτα, κάμερες, συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού, συστήματα ασφαλείας, αυτόματο πότισμα μπορούν όλα με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό ή τον υπολογιστή να ελέγχονται από οπουδήποτε. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την λειτουργία των περισσοτέρων οικιακών συσκευών, ενώ «έξυπνοι» αισθητήρες σας πληροφορούν για την θερμοκρασία, την υγρασία, διαρροές κ.α. Η υπηρεσία περιλαμβάνει κοινόχρηστες παρεμβάσεις για πολυκατοικίες με εγκατάσταση inverter στους ανελκυστήρες και δημιουργία υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Μάθετε Περισσότερα

Αντικατάσταση ηλεκτρικών λαμπτήρων

Περιλαμβάνει την 100% χρηματοδότηση από την υπηρεσία KGreenled της αντικατάστασης των παλαιών λαμπτήρων της κατοικίας με νέας τεχνολογίας λαμπτήρες led για μείωση του κόστους φωτισμού έως και 95%.

Μάθετε Περισσότερα
foto-2
Γιατί να επιλέξω KGreen;

Η KGreen είναι η εταιρία που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον πώς:

 • Να επιδοτηθείτε και να κερδίστε χρήματα για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου σας

 • Να μειώστε τις ετήσιες δαπάνες για θέρμανση και ψύξη

 • Να αναβαθμίστε τις συνθήκες διαβίωση σας και τη θερμική άνεση

 • Να αυξήσετε την άξια του ακίνητου σας

Η KGreen μέσα από μια ολιστική προσέγγιση είναι στη διάθεση σας προκειμένου:

 • Να σας ενημερώσει και να διεκπεραιώσει τη διαδικασία ένταξης σας στο πρόγραμμα.

 • Να μελετήσει τις ανάγκες σας με βάση τις σύγχρονες αντιλήψεις της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

 • Να σχεδιάσει μαζί σας το βέλτιστο μίγμα παρεμβάσεων με διαχρονικές και αξιόπιστες λύσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου Κανονισμού Ενεργειακής Αποδοτικότητας των Κτιρίων – ΚΕΝΑΚ.

 • Να υλοποιήσει με το εξειδικευμένο προσωπικό της το σύνολο των παρεμβάσεων και να σας παραδώσει «με το κλειδί στο χέρι» και όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και εγγυήσεις το έργο.

Διαβάστε περισσότερα για τη φιλοσοφία της ολιστικής μας προσέγγισης και τον τρόπο που δουλεύουμε

Συμπλήρωσε την φόρμα ενδιαφέροντος

Η εμπειρία μας μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του πρώτου προγράμματος <<Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον>> και τους δεκάδες ικανοποιημένους πελάτες, εγγυάται την εξειδίκευση μας σε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ένταξή σας στο νεο πρόγραμμα εξοικονομώντας για εσάς πολύτιμο χρόνο και χρήμα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και εμείς θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα <<Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον II>>.
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ:

*πρέπει να επιλέξετε τουλάχιστον μια παρέμβαση

Τοποθέτηση θερμομόνωσηςΑλλαγή κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασηςΤοποθέτηση συστήματος θέρμανσης/ψύξης και ηλιακούΕγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελΑντικατάσταση ηλεκτρικών λαμπτήρωνΈξυπνα συστήματα αυτοματισμού (smart home)

Όλα τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν.