Εξοικονομώ 2023 – Επιδοτούμενες Παρεμβάσεις

Ενεργειακής Αναβάθμισης

Τι είναι;

Το Πρόγραμμα εντάσσεται στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), με το συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 300εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 60εκ. ευρώ θα διατεθούν αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά, με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Για κάθε κατοικία που θα επιλεγεί προς ένταξη στο «Εξοικονομώ 2023» στόχος είναι η υποχρεωτική αναβάθμιση κατά τουλάχιστον τρεις ενεργειακές κατηγορίες, ώστε να εξασφαλίζεται εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας σε ποσοστό άνω του 30%.

Ποιες παρεμβάσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023»

 • Αντικατάσταση κουφωμάτων
 • Τοποθέτηση/Αναβάθμιση θερμομόνωσης
 • Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης
 • Σύστημα ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
 • Λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας (εγκατάσταση έξυπνου συστήματος διαχείρισης  (smart home), έξυπνα συστήματα διαχείρισης ηλεκτρικών φορτίων. Έξυπνα συστήματα ελέγχου της θέρμανσης/ψύξης, έξυπνα συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου και παρακολούθησης).

 

Ποιες κατοικίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν;

Οι 5 προϋποθέσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023»

Οι κατοικίες που θα επιλεγούν για υπαγωγή στο Πρόγραμμα, θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

 • Να υφίστανται νόμιμα
 • Να μην έχουν κριθεί κατεδαφιστέες
 • Να χρησιμοποιούνται ως κύριες κατοικίες
 • Να έχουν καταταχθεί βάσει του πρώτου Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Α’ Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ.
 • Να μην είναι επιλέξιμες με χρήση βραχυχρόνιας μίσθωσης (τύπου Airbnb)

 

Προσοχή 

Αφού η αίτηση για ένταξη στο Πρόγραμμα κριθεί «Καταρχήν Επιλέξιμη», απαιτείται η έκδοση και υποβολή στο πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η υποβολή των αιτήσεων κατοικιών θα ξεκινήσει από τις 12 Ιουνίου 2023 μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2023. Οι ενδιαφερόμενοι για την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας τους, μπορούν να υποβάλουν διαδικτυακά την αίτηση τους, δηλαδή μέσω του gov.gr, για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023».

Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά στο exoikonomo2023.gov.gr

Διαδικασίες

Ως προς τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων παραμένει η ίδια όπως και στα προηγούμενα προγράμματα. Ο εξειδικευμένος ενεργειακός επιθεωρητής της KGreen, προτείνει τις αιτούμενες παρεμβάσεις ανάλογα με τις ανάγκες σας και υποβάλει την αίτηση για λογαριασμό σας ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος.

foto-1
Προϋποθέσεις ένταξης ωφελούμενων στο πρόγραμμα

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα που διατηρούν εμπράγματο δικαίωμα (πλήρης κυριότητα / επικαρπία / ψιλή κυριότητα) σε επιλέξιμη κατοικία, ενώ δεν μπορούν να κάνουν αίτηση οι δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους».

Για κάθε επιλέξιμο φυσικό πρόσωπο είναι δυνατή η υποβολή μόνο μίας αίτησης.

Κατοικία, με ενεργή αίτηση σε κάποιο από τα Προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ», «Εξοικονομώ- Αυτονομώ», «Εξοικονομώ 2021» και «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους» δεν έχει δικαίωμα υποβολής στο παρόν πρόγραμμα.

Τα εισοδηματικά όρια διευρύνονται και οι κατηγορίες γίνονται πέντε όπως παρουσιάζονται στον διπλανό πίνακα.

Επιδοτούμενες παρεμβάσεις

(κάντε κλικ στα παρακάτω εικονίδια για περαιτέρω πληροφορίες)

Τοποθέτηση θερμομόνωσης

Αφορά τη θερμομόνωση στο κέλυφος του κτηρίου, στο δώμα, τη στέγη, την πιλοτή και συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες εργασίες όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη, αντικατάσταση κεραμιδιών κτλ. από τις υπηρεσίες μας KGreeninsulation, KGreencarbo, KGreenrenovation και KGreengutter

Μάθετε Περισσότερα

Αλλαγή κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης

Περιλαμβάνει εξώπορτα κτηρίου, κουφώματα κλιμακοστασίου, παντζούρια, ρολά, τέντες κτλ, από την υπηρεσία μας KGreenframe

Μάθετε Περισσότερα

Τοποθέτηση συστήματος θέρμανσης/ψύξης, ηλιακού θερμοσίφωνα

Περιλαμβάνει αντικατάσταση εξοπλισμού του λεβητοστασίου και του δικτύου διανομής, τοποθέτηση αντλίας θερμότητας, ηλιακού θερμοσίφωνα, συστημάτων ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης/ψύξης κτλ. από την υπηρεσία μας KGreenclima

Μάθετε Περισσότερα

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ενεργειακού συμψηφισμού στην οροφή του κτηρίου, από την υπηρεσία KGreencell, δίνουν τη δυνατότητα στους οικιακούς καταναλωτές της μέγιστης ενεργειακής αυτονομίας.

Μάθετε Περισσότερα

Έξυπνα συστήματα αυτοματισμού (smart home)

Η υπηρεσία KGreenelectro παρέχει την εγκατάσταση συστημάτων έξυπνου απομακρυσμένου ελέγχου και αυτοματισμών. Φώτα, κάμερες, συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού, συστήματα ασφαλείας, αυτόματο πότισμα μπορούν όλα με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό ή τον υπολογιστή να ελέγχονται από οπουδήποτε. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την λειτουργία των περισσοτέρων οικιακών συσκευών, ενώ «έξυπνοι» αισθητήρες σας πληροφορούν για την θερμοκρασία, την υγρασία, διαρροές κ.α. Η υπηρεσία περιλαμβάνει κοινόχρηστες παρεμβάσεις για πολυκατοικίες με εγκατάσταση inverter στους ανελκυστήρες και δημιουργία υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Μάθετε Περισσότερα

Αντικατάσταση ηλεκτρικών λαμπτήρων

Περιλαμβάνει την 100% χρηματοδότηση από την υπηρεσία KGreenled της αντικατάστασης των παλαιών λαμπτήρων της κατοικίας με νέας τεχνολογίας λαμπτήρες led για μείωση του κόστους φωτισμού έως και 95%.

Μάθετε Περισσότερα
foto-2
Γιατί να επιλέξω KGreen;

Η KGreen είναι η εταιρία που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον πώς:

 • Να επιδοτηθείτε και να κερδίστε χρήματα για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου σας

 • Να μειώστε τις ετήσιες δαπάνες για θέρμανση και ψύξη

 • Να αναβαθμίστε τις συνθήκες διαβίωση σας και τη θερμική άνεση

 • Να αυξήσετε την άξια του ακίνητου σας

Η KGreen μέσα από μια ολιστική προσέγγιση είναι στη διάθεση σας προκειμένου:

 • Να σας ενημερώσει και να διεκπεραιώσει τη διαδικασία ένταξης σας στο πρόγραμμα.

 • Να μελετήσει τις ανάγκες σας με βάση τις σύγχρονες αντιλήψεις της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

 • Να σχεδιάσει μαζί σας το βέλτιστο μίγμα παρεμβάσεων με διαχρονικές και αξιόπιστες λύσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου Κανονισμού Ενεργειακής Αποδοτικότητας των Κτιρίων – ΚΕΝΑΚ.

 • Να υλοποιήσει με το εξειδικευμένο προσωπικό της το σύνολο των παρεμβάσεων και να σας παραδώσει «με το κλειδί στο χέρι» και όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και εγγυήσεις το έργο.

Διαβάστε περισσότερα για τη φιλοσοφία της ολιστικής μας προσέγγισης και τον τρόπο που δουλεύουμε

Συμπλήρωσε την φόρμα ενδιαφέροντος

Η εμπειρία μας μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του πρώτου προγράμματος <<Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον>> και τους δεκάδες ικανοποιημένους πελάτες, εγγυάται την εξειδίκευση μας σε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ένταξή σας στο νεο πρόγραμμα εξοικονομώντας για εσάς πολύτιμο χρόνο και χρήμα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και εμείς θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα <<Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον II>>.
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ:

*πρέπει να επιλέξετε τουλάχιστον μια παρέμβαση

Τοποθέτηση θερμομόνωσηςΑλλαγή κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασηςΤοποθέτηση συστήματος θέρμανσης/ψύξης και ηλιακούΕγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελΑντικατάσταση ηλεκτρικών λαμπτήρωνΈξυπνα συστήματα αυτοματισμού (smart home)

Όλα τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν.