Κριμάτογλου Kgreen

Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ: Μια δεύτερη ευκαιρία για την καταπολέμηση της «ενεργειακής φτώχειας»

Ως «ενεργειακή φτώχεια» ορίζεται διεθνώς η δυσκολία πρόσβασης σε βασικές ενεργειακές υπηρεσίες, όπως είναι η θέρμανση, η ψύξη, το φυσικό αέριο, ο ηλεκτρισμός, κ.α. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμη σαφής κρατικός ποσοτικός ορισμός και συγκεκριμένοι δείκτες παρακολούθησης του φαινομένου, όμως σε γενικές γραμμές ενεργειακά φτωχό θεωρείται το νοικοκυριό που δαπανά πάνω από το 10% του εισοδήματός του για τις ενεργειακές ανάγκες του, σε συνδυασμό και με κάποια άλλα κοινωνικά, συνήθως, και γεωγραφικά κριτήρια, που εφαρμόζονται για την κατανομή των κοινωνικών επιδομάτων.

Δυστυχώς, μεγάλη μερίδα της Ελληνικής κοινωνία βίωσε έντονα τα τελευταία χρόνια της κρίσης την ενεργειακή φτώχεια και γίναμε όλοι μάρτυρες φαινομένων όπως η διακοπή προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης στις πολυκατοικίες, η αλόγιστη καύση ακατάλληλων υλικών στα τζάκια,οι ηλεκτρικές κουβέρτες, η ανάπτυξη μούχλας στο εσωτερικό των κατοικιών κ.α. Για την καταπολέμηση του φαινομένου η Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις θέσπισαν επιδοτούμενα προγράμματα όπως είναι το «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον Ι και ΙΙ» που δίνουν σοβαρά κίνητρα και οικονομική βοήθεια με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών.

Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε εκ νέου η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ» δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία σε νοικοκυριά για την καταπολέμηση της «ενεργειακής φτώχειας». Πρόκειται για ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα που παρέχει οικονομικά κίνητρα στα ελληνικά νοικοκυριά, προκειμένου να αναβαθμίσουν ενεργειακά το ακίνητό τους, προβαίνοντας σε συγκεκριμένες και επιλέξιμες μετατροπές, που βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους εξοικονομώντας χρήματα, αναβαθμίζει την ποιότητα διαβίωσης τους αλλά και αυξάνει την αξία του ακινήτου.

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:

  • Την τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου, στο δώμα, τη στέγη, την πιλοτή και συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες εργασίες όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη, αντικατάσταση κεραμιδιών, στεγανοποίηση κτλ.
  • Αλλαγή κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης συμπεριλαμβανομένων την εξώπορτα, κουφώματα κλιμακοστασίου, παντζούρια, ρολά, τέντες κτλ
  • Αντικατάσταση εξοπλισμού του λεβητοστασίου με νέας γενιάς λέβητες (Πετρελαίου ή Αερίου) συμπεριλαμβανομένων του δικτύου διανομής, αλλά και την τοποθέτηση αντλίας θερμότητας, ηλιακού θερμοσίφωνα, συστημάτων ελέγχου και αυτονομίας για θέρμανση και ψύξη.

Την ένταξη στο πρόγραμμα αναλαμβάνουν εξειδικευμένες εταιρίες ενεργειακών υπηρεσιών όπως η KGreen του Ομίλου ΚΡΙΜΑΤΟΓΛΟΥ. Η KGreen κατέχοντας ηγετική θέση εδώ και 50 χρόνια στον κλάδο της αειφόρου ανάπτυξης των κατασκευών και υποδομών, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον του, έχει υλοποιήσει με επιτυχία πάνω από 1.000 ενεργειακές αναβαθμίσεις κατοικιών στο πλαίσιο των προγραμμάτων Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον.

Η KGreen είναι η εταιρία που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον πώς:

  • Να επιδοτηθείτε και να κερδίστε χρήματα για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου σας
  • Να μειώστε τις ετήσιες δαπάνες για θέρμανση και ψύξη
  • Να αναβαθμίστε τις συνθήκες διαβίωση σας και τη θερμική άνεση
  • Να αυξήσετε την άξια του ακίνητου σας

Η KGreen μέσα από μια ολιστική προσέγγιση είναι στη διάθεση σας προκειμένου:

  • Να σας ενημερώσει και να διεκπεραιώσει τη διαδικασία ένταξης σας στο πρόγραμμα.
  • Να μελετήσει τις ανάγκες σας με βάση τις σύγχρονες αντιλήψεις της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.
  • Να σχεδιάσει μαζί σας το βέλτιστο μίγμα παρεμβάσεων με διαχρονικές και αξιόπιστες λύσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου Κανονισμού Ενεργειακής Αποδοτικότητας των Κτιρίων – ΚΕνΑΚ.
  • Να υλοποιήσει με το εξειδικευμένο προσωπικό της το σύνολο των παρεμβάσεων και να σας παραδώσει «με το κλειδί στο χέρι» και όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και εγγυήσεις το έργο.

Μάθετε περισσότερα και βρείτε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ.