Exoikonomo

«Βροχή» οι επισημάνσεις καθυστέρησης του νέου »εξοικονομώ»

Πληθαίνουν οι ανακοινώσεις και οι επισημάνσεις φορέων και κλάδων της αγοράς σχετικά με την καθυστέρηση του προγράμματος Εξοικονομώ II.

Αυτή την φορά, την καθυστέρηση της ανακοίνωσης της ημερομηνίας έναρξης του νέου προγράμματος επισημαίνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει το Τμήμα, η καθυστέρηση σε συνδυασμό με «το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών για την εξασφάλιση χρηματοδότησης, έχει επιτρέψει την ανάπτυξη στην κοινωνία και την αγορά ενός περιβάλλοντος παραπληροφόρησης, με άμεσο κίνδυνο οι πολίτες να προβούν σε ενέργειες και αποφάσεις που μπορεί να αποδειχθούν επιζήμιες για τα συμφέροντά τους και τους στόχους του προγράμματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαδικασίες για την προκήρυξη του προγράμματος και κατά συνέπεια δεν έχει εκδοθεί ο επίσημος οδηγός με τους όρους και τις διαδικασίες υπαγωγής των προτάσεων.

«Σε αυτή τη φάση δεν είναι τεχνικά εφικτή η μελέτη και η σύνταξη φακέλου πρότασης για την οικονομική ενίσχυση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης μέσω της υπαγωγής στο νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» (Εξοικονομώ ΙΙ)», τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ προστίθεται ότι «οι πολίτες δεν θα πρέπει να συγχέουν της διαδικασίες υλοποίησης και πιστοποίησης των υπό εξέλιξη έργων των δικαιούχων του προηγούμενου προγράμματος, που εξελίσσονται αυτή τη χρονική περίοδο, με τις διαδικασίες για την προκήρυξη του νέου προγράμματος».

«Καλούμε τους ενδιαφερόμενους πολίτες να μην παραπλανούνται από την αποσπασματική ενημέρωση διάφορων αναξιόπιστων «ειδικών» και να απευθύνονται σε Επαγγελματίες Διπλωματούχους Μηχανικούς για την έγκυρη ενημέρωσή τους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Πηγή: b2green