Monosi Polykatoikias

Πολυκατοικία: θερμομόνωση τοίχων, ταράτσας και πιλοτής για να είναι όλοι ευχαριστημένοι

Σήμερα η πλειοψηφία των διαμερισμάτων των πολυκατοικιών παρουσιάζει σημαντικό πρόβλημα θερμομόνωσης. Ωστόσο, η συμμετοχή των πολυκατοικιών σε ενεργειακές αναβαθμίσεις που δίνει το πρόγραμμα επιδότησης «Εξοικονομώ» είναι περιορισμένος λόγω της αδυναμία συμφωνίας των ιδιοκτητών.

Αποτέλεσμα αυτού και με δεδομένο ότι το ενεργειακό κόστος θέρμανσης και ψύξης είναι πλέον δυσβάσταχτο, στις περισσότερες των περιπτώσεων, πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων καταφεύγουν μόνοι τους σε μεμονωμένες επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, χωρίς να περιμένουν να συμφωνήσουν ο υπόλοιποι. Στην περίπτωση λήψης μια τέτοιας απόφαση προφανώς είναι οι κερδισμένοι της υπόθεσης, καθώς μια τυπική θερμομόνωση μπορεί να επιτύχει εξοικονόμηση ενέργειας ισοδύναμη με το να είχε κάποιος τα χρήματά του στην τράπεζα με επιτόκιο 30 %! Κατά συνέπεια, η απροθυμία κάποιων να συνεργαστούν για να προκύψει ένα ενιαίο θερμομονωμένο κέλυφος για όλη την πολυκατοικία βλάπτει πρωτίστως τους ίδιους.

Σε μεγάλο βαθμό η απροθυμία αυτή οφείλεται στη λανθασμένη αντίληψη ότι το πρόβλημα το έχει μόνο ο τελευταίος όροφος. Αντίθετα από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και όσα διαμερίσματα βρίσκονται πάνω από μη θερμαινόμενους χώρους όπως συμβαίνει στις πιλοτές, στις αποθήκες και στις εισόδους των πολυκατοικιών, αλλά και σε όσα διαμερίσματα συνορεύουν με άκτιστα οικόπεδα. Σε μια πολυκατοικία λοιπόν είναι μεγάλος ο αριθμός των διαμερισμάτων που παρουσιάζουν σημαντικό πρόβλημα ανεπαρκούς θερμομόνωσης. Για το λόγο αυτό, η απόφαση μιας συνολικής θερμομόνωσης της πολυκατοικίας είναι κάτι που μπορεί να έχει όλους τους ιδιοκτήτες ευχαριστημένους και μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη μειώνοντας το κόστος χρήσης και αυξάνοντας την αξία των διαμερισμάτων τους. Μάλιστα το υψηλό ενεργειακό κόστος στα καύσιμα και το ρεύμα, συμφέρει τους ιδιοκτήτες να πραγματοποιήσουν θερμομόνωση ακόμη και αν η πολυκατοικία δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ».

Εξελιγμένα συστήματα εξωτερικής θέρμανσης  από την KGreen

Στο δώμα η βέλτιστη λύση είναι η εφαρμογή ενός πιστοποιημένου συστήματος CARBO NRG, με επιβεβαιωμένη υψηλή ενεργεία απόδοση από το ΚΑΠΕ. Η επέμβαση είναι σημαντική όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες του τελευταίου ορόφου αλλά για όλη την πολυκατοικία, καθώς το σύστημα παράλληλα με τη θερμομόνωση εξαλείφει προβλήματα στεγανοποίησης και επιδιορθώνει σοβαρά θέματα κτηριακής παθολογίας, όπως η μείωση της στατικής επάρκειας του κτιρίου, λόγω της χρόνιας έκθεση σε υγρασία του μπετόν η οποία οδηγεί σε διάβρωση του οπλισμού του ο οποίος πλέον καθίσταται μη λειτουργικός.

Στις εκτεθειμένες όψεις του κτηρίου αλλά και στις πιλοτές μπορούν να εφαρμοστούν τα πλέον εξελιγμένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης της αγοράς. Η επίχριση θερμομονωτικού πραγματοποιείται με πλήρες οργανικό σύστημα που εξασφαλίζει εκτός από τις υψηλές μηχανικές αντοχές κορυφαία ελαστικότητα χωρίς ρηγματώσεις. Το καινοτόμο τελικό επίχρισμα χάρη στην νανοτεχνολογία παρέχει υψηλή αισθητική με ελάχιστη απαίτηση για καθαρισμό και συντήρηση, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για μια πολυκατοικία. Η τελική μορφή της ανακαινισμένης πλέον όψης αυξάνει την αισθητική της τοιχοποιίας και η πολυκατοικία αποκτά ένα νέο ανανεωμένο ύφος. Ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε επιτύχει μια επέμβαση ενεργειακής αναβάθμισης που αποδίδει σημαντική οικονομία στα πορτοφόλια όλων των ιδιοκτητών.

Στον τομέα ολιστικής ενεργειακής αναβάθμισης πολυκατοικιών η KGreen του Ομίλου Κριμάτογλου έχει ένα πακέτο λύσεων που μπορεί να σας καλύψει και να είστε κερδισμένοι ανεξάρτητα με τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Τα συστήματα μόνωσης μπορούν συνολικά να ελαχιστοποιήσουν το πρόβλημα των θερμογεφυρών, να μειώσου τις ενεργειακές απαιτήσεις για θέρμανση και ψύξη, να βελτιώσουν την ποιότητα διαβίωσης, να εξαφανίσουν προβλήματα μούχλας, να λύσουν τα προβλήματα στον φέρον οργανισμό, να βελτιώνουν την αισθητική, αυξάνοντας συνολικά την αξία όλων των διαμερισμάτων μιας πολυκατοικίας.

 

logo kgreen

Ποιότητα & πιστοποίηση κατασκευής