Thermoprosopseis Antoxis New1

Συστήματα θερμοπρόσοψης υψηλών αντοχών

Τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης πρέπει να είναι σχεδιασμένα για να αντέξουν όλες τις μηχανικές καταπονήσεις και καιρικές που δέχονται καθημερινά οι εξωτερικοί τοίχοι των κτιρίων για πολλές δεκαετίες. Για το λόγο αυτό τα πιο εξελιγμένα συστήματα θερμοπρόσοψης επικεντρώνονται στη χρήση ειδικών υλικών που αυξάνουν την  αντοχή σε κρούση, διάτρηση και δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Η επίτευξη σημαντικών μηχανικών αντοχών πραγματοποιείται με δύο τρόπος, οι οποίοι μάλιστα μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους εφόσον η επιθυμία μας είναι να επιτύχουμε τη βέλτιστη δυνατή μηχανική αντοχή.

Ο πρώτος τρόπος αφορά τη χρήση οργανικής βασικής στρώσης για την ενσωμάτωση του οπλισμού στην επιφάνεια του θερμομονωτικού υλικού. Πρόκειται για έτοιμη προς χρήση πάστα, χωρίς τσιμέντο, που αποτελείται από συνθετικά πολυμερή και ειδικά αδρανή. Η ιδιαιτερότητα των υλικών αυτών είναι πως μετά την σκλήρυνση τους παραμένουν εξαιρετικά εύκαμπτα και απορροφούν κρούσης και διατρήσεις, χωρίς όμως να μεταβάλουν σημαντικά άλλες κρίσιμες ιδιότητες όπως η διαπνοή. Ειδικότερα χαρακτηρίζονται από την ικανότητα:

  • Να παραμένουν αλώβητα ακόμη και όταν δέχονται κρούσεις που μπορεί να φτάνουν στα 100 Joule.
  • Να αντέχουν, χωρίς να ρηματώνουν, σε έντονες θερμοκρασιακές καταπονήσεις και ακραίες καιρικές συνθήκες για πολλά χρόνια.

Τα υλικά αυτά εκτός από βασικό επίχρισμα ενίοτε χρησιμοποιούνται και για την συγκόλληση των θερμομονωτικών πλακών εξηλασμένης (XPS) ή διογκωμένης (EPS) πολυστερίνης. Η ειδική σύνθεση προσδίδει στο υλικό εξαιρετική ομοιογένεια και συνεκτικότητα, ευκολία στην ανάδευση και τη διάστρωση, διευκολύνοντας τις εργασίες τοποθέτησης, ενώ σε σύγκριση με τα τσιμεντοειδή κονιάματα είναι σημαντική η μείωση στην κατανάλωση του υλικού. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η θερμομόνωση, πολύ καλή διαπνοή, αξεπέραστη ευελιξία -χάρη στην ευκολία χρήσης των θερμομονωτικών πλακών- και τεράστια ελαστικότητα.

Ο δεύτερος τρόπος αύξησης των μηχανικών αντοχών είναι η χρήση διπλού ενισχυμένου (330 g/m2) πλέγματος οπλισμού. Έτσι εκείνα τα τμήματα της όψης που δέχονται υψηλές μηχανικές καταπονήσεις μπορούν να ενισχυθούν με την εφαρμογή διπλής στρώσης οπλισμού. Για το σκοπό αυτό αρχικά πραγματοποιείται διάστρωση μιας πρώτης βασικής στρώσης πάχους περίπου 2 mm για την ενσωμάτωση του υαλόπλεγματος ενίσχυσης 330 g/m2, χωρίς όμως ο οπλισμός να επικαλύπτεται στις ενώσεις του. Ακολουθεί η διάστρωση της δεύτερης στρώσης και ο δεύτερος οπλισμός o οποίος αυτή τη φορά τοποθετείται με επικάλυψη 10 cm στις ενώσεις του.

Με τον παραπάνω τρόπο έχουμε κατασκευάσει ένα σύστημα θερμοπρόσοψης που καλύπτει πολύ παραπάνω τις απαιτήσεις που θέτει το σχετικό Ευρωπαϊκό Πρότυπο EAD για την ανώτερη κατηγορία αντοχών σε κρούσεις και διατρήσεις.

 

Στον τομέα αυτό των εξελιγμένων και ιδιαίτερα ανθεκτικών συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης η KGreen του Ομίλου Κριμάτογλου πρωτοπορεί. Έχοντας να επιδείξει χιλιάδες επιτυχημένα έργα μόνωσης στα προγράμματα «Εξοικονομώ», και με όλους τους τύπους υλικών εξηλασμένη και διογκωμένη πολυστερίνη (λευκή και γραφιτούχα), αποτελεί τη συνειδητή επιλογή για έργα που χρήζουν ιδιαίτερων αντοχών. Είναι ο συνεργάτης που θα απαντήσει επιστημονικά σε όλες τις απορίες σας και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το καλύτερο σύστημα θερμοπρόσοψης για τις δικές σας ανάγκες και τη χρήση του κτηρίου.

 

logo kgreen

Ποιότητα & πιστοποίηση κατασκευής