Texniko Ergo 29 04

Βάψε σωστά τα κάγκελα σας!

Η περίοδος της Άνοιξης είναι η κατεξοχήν περίοδο συντήρησης για τα σιδερένια κάγκελα στον κήπο και το μπαλκόνι μας. Τα κάγκελα έχουν περάσει τον υγρό χειμώνα και τυχόν ατέλειες έχουν ήδη φανεί ως οξειδώσεις. Το βάψιμο και η αντισκωριακή προστασία είναι πολύ σημαντικές εργασίες αν δεν θέλετε να έχετε κάθε χρόνο προβλήματα και περιττά έξοδα αλλά κυρίως κόπο. 

Προετοιμασία κάγκελων που θα βαφτούν πρώτη φορά

Μ’ ένα εξάρτημα συρματόβουρτσας στο δράπανο καθάρισε καλά το μέταλλο από τη σκουριά. Καλό είναι να φοράτε προστατευτικά γυαλιά και γάντια. Ακολούθως σκουπίστε με ένα καθαρό πανί πάνω στο οποίο έχετε βάλει λίγο διαλυτικό για να απομακρύνουμε τυχόν λάδια από την παραγωγή τους και σκόνες. Στη συνέχεια περάστε με ειδικό αντισκωριακό αστάρι μετάλλων. 

Προετοιμασία ήδη βαμμένων κάγκελων

Η βαφή στα σιδερένια κάγκελα δεν είναι εφικτό να γίνει τοπικά μόνο στα σημεία διάβρωσης. Είναι δύσκολο να πετύχουμε το ίδιο χρώμα με το παλιό αλλά ακόμα και αν το πετύχουμε σύντομα θα φανεί η διαφορά λόγω της διαφορετικής ταχύτητας γήρανσης παλαιού και νέου χρώματος. Εξάλλου ένα τμήμα που μας φαίνεται υγιές σήμερα δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα συνεχίσει να είναι υγιές αύριο. Και επίσης, η βαφή πάνω σε ένα ήδη υπάρχον παλιό γυαλιστερό χρώμα δεν είναι βέβαιο πως θα μας επιτρέψει καλή συγκόλληση με το νέο. Συνεπώς θα πρέπει να προετοιμαστούν τα κάγκελα στο σύνολο τους για να δεχθούν το νέο χρώμα. Η προετοιμασία απαιτεί τρίψιμο του παλιού χρώματος με ένα εξάρτημα για γιαλοχαρτάρισμα στο δράπανο ώστε να αγριέψει η λεία επιφάνεια του παλιού χρώματος και να εξασφαλιστεί η καλή συγκόλληση με το νέο. Μην ξεχάσετε ειδικά τα δύσκολα σημεία στις γωνίες και τις σχισμές, που τυχόν να απαιτήσουν και εργασία με το χέρι. Ακολούθως σε σημεία που είναι πλήρως οξειδωμένα τα κάγκελα και έχει φύγει το παλιό χρώμα περάστε τοπικά με αντισκωριακό αστάρι μετάλλων.

Βαφή 

Εφόσον έχετε προετοιμάσει την επιφάνεια σωστά είστε έτοιμη για τη βαφή. Για τη βαφή χρησιμοποιήσετε ειδικά χρώματα κατάλληλα για αντοχή σε εξωτερικές συνθήκες, υγρασία, πάγο και έντονη ηλιοφάνεια. Υπάρχουν εξειδικευμένα υλικά μην χρησιμοποιείστε απλά μια «λαδομπογία». Εφαρμόστε σύμφωνα με τις οδηγίες του παραγωγού με ρολό, βούρτσα ή ψεκασμό αν είστε επαγγελματίας με ειδικό εξοπλισμό τουλάχιστον σε δύο παχιές στρώσεις. Επιμείνετε στα δύσκολα σημεία στις γωνίες και τις σχισμές. 

Tips: 

Οι περισσότεροι παραγωγή αναφέρουν την δυνατότητα αραίωσης του χρώματος με μια μικρή ποσότητα διαλυτικού για λόγους ευκολίας στην εφαρμογή. Εσείς προτιμήστε να εργαστείτε χωρίς αραίωση του χρώματος καθώς και παραμικρή προσθήκη διαλύτη μειώνει την αντοχή του χρώματος!

 

logo kgreen

Ποιότητα & πιστοποίηση κατασκευής