KGREEN BLOG POST EPANASXEDIASMOS KTHRIOY

Επανασχεδιασμός Κτιρίου από την Kgreen

Τι είναι και πως υλοποιείται από την KGreen

Επανασχεδιασμός είναι η διαδικασία ανάλυσης και επίλυσης τεχνικών θεμάτων, λαμβάνοντας υπόψη και αξιολογώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες του περιβάλλοντος και των αναγκών του εκάστοτε κτηριου και των χρηστών του.

Για το λόγο αυτό οι λύσεις που προσφέρονται είναι μοναδικές, όπως ο καθένας από εμάς.

Επανασχεδιασμός εφαρμόζεται για την επίλυση φαινομενικά απλών τεχνικών προβλημάτων, όπως π.χ. μπορεί να είναι η θερμομόνωση μιας όψης, η στεγανοποίηση μιας ταράτσας, ως και η διαχείριση πιο σύνθετων θεμάτων, όπως π.χ. η εξοικονόμηση χρημάτων με παροχή φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος, η χρήση λαμπτήρων led νέας γενιάς από ένα νοικοκυριό έως ένα ξενοδοχείο, η τοποθέτηση προηγμένων συστημάτων θέρμανσης, ψύξης, φωτοβολταϊκών, η δομική αποκατάσταση μιας παλιάς κατοικίας, η ηχομόνωση ενός διαμερίσματος, και πολλά άλλα.

Ο επανασχεδιασμος κτιριου δεν είναι μια απλή εμπορική διάθεση προϊόντων, αλλά παρέχει εξατομικευμένες λύσεις «με το κλειδί στο χέρι», εστιάζει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του χρήστη των κατασκευών, που είναι ο κάθε ένας από εμάς, υπηρετεί τον άνθρωπο και το περιβάλλον του, με καινοφανείς και συστημικές λύσεις εξοικονόμησης και διαχείρισης ενέργειας που εξασφαλίζουν ευημερία, άνεση, ασφάλεια και οικονομία κλίμακας.

Για την υλοποίηση του απαιτείται μια πολύ οργανωμένη δομή και υψηλή τεχνογνωσία.

Ας δώσουμε ένα παράδειγμα. Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι ο καταναλωτής να πηγαίνει σε έναν επαγγελματία για να ζητήσει μια τεχνική λύση για κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ή νομίζει ότι αντιμετωπίζει π.χ. αλλαγή τους συστήματος θέρμανσης και ψύξης.

Ο επαγγελματίας δίνει μια προσφορά με βάση το αίτημα του πελάτη του, χωρίς να έχει την δυνατότητα να εξετάσει το σύνολο των πραγματικών αναγκών και των καλύτερων δυνατών λύσεων που μπορεί να έχει με τα χρήματα που σκοπεύει να δαπανήσει ο πελάτης του, γιατί απλά αυτή είναι η δουλεία του.

Στην πραγματικότητα με τα ίδια χρήματα ο πελάτης θα μπορούσε να επιλέξει ένα μίγμα παρεμβάσεων, π.χ. και μονώσεις και ενεργειακά κουφώματα, με γρηγορότερη απόσβεση, μεγαλύτερη απόδοση και οικονομία σε βάθος χρόνου.

Αυτό ακριβώς κάνει η ΚGreen η οποία προσφέρει 21 διαφορετικές εξειδικευμένες υπηρεσίες στους τομείς:

  • Μονώσεων & Κατασκευών
  • Κτηριακής Παθολογίας & Αποκαταστάσεων
  • Διαχείρισης & Εξοικονόμησης Ενέργειας
  • Ανακαίνισης, Διακόσμησης & Ξηράς Δόμησης
  • Σχεδιασμού & Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Κάθε μια από τις 21 υπηρεσίες της ΚGreen αποτελεί και ένα αυτόνομο τμήμα που στελεχώνεται από άρτια καταρτισμένους μηχανικούς, που έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών, και μέσω εξειδικευμένης τεχνοοικονομικής μελέτης, συνθέτουν τα κατάλληλα προϊόντα από μια ευρεία γκάμα κορυφαίων κατασκευαστών παγκοσμίως, και παρέχουν τη βέλτιστη τεχνοοικονομική προσέγγιση για την εξυπηρέτησή τους.

Ακόμα και αν η εξυπηρέτηση των αναγκών ενός πελάτη είναι ένα σύνθετο θέμα που απαιτεί τη συνεργασία περισσοτέρων υπηρεσιών (π.χ. μονώσεις, αλλαγή κουφωμάτων, αλλαγή συστήματος θέρμανσης, κτλ.), ο πελάτης δεν χρειάζεται να προβληματίζεστε, ούτε να γίνεται ο ίδιος μηχανικός.

Οι υπηρεσίες μέσα από μια πολυκάναλη δομή συνεργάζονται μεταξύ τους γραμμικά, για την ταχύτερη παραγωγή του τελικού επιθυμητού αποτελέσματος, διασφαλίζοντας για λογαριασμό του πελάτη τις πλέον αξιόπιστες τεχνολογικά λύσεις με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Στη συνέχεια κάθε τεχνοοικονομική μελέτη υλοποιείται κατά γράμμα και σύμφωνα με το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα που αυτή ορίζει.

Οι εργασίες του τεχνικού προσωπικού της ΚGreen επιβλέπεται καθημερινά από τον product manager του έργου, που παρέχει συνεχή τεχνική υποστήριξη, καθοδήγηση και πραγματοποιεί έλεγχο ποιότητας σε όλες τις φάσεις υλοποίησης.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών συμπληρώνεται πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής του έργου, παραδίδεται η εγγύηση και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που καλύπτει τον πελάτη και το κτήριο του από κάθε μελλοντικό πρόβλημα.
Ο επανασχεδιασμος κτιριου μπορεί να είναι μια αρκετά σύνθετη διαδικασία, που απαιτεί υψηλή τεχνογνωσία και οργάνωση, αλλά είναι η νέα εποχή στην εξυπηρέτηση του καταναλωτή, πιο στοχευμένα στις πραγματικές ανάγκες του και μάλιστα στις περισσότερες των περιπτώσεων, πιο οικονομικά από παλαιότερα.