Blog 15 04

Χρήσεις και οφέλη του Φυσικού Αερίου

Το φυσικό αέριο είναι πλέον μια πραγματικότητα στη πόλη της Χαλκίδας. Οι κάτοικοι της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα νέο τρόπο θέρμανσης και όχι μόνο αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για: 

  • Θέρμανση: Με το φυσικό αέριο απολαμβάνετε οικονομική, αποτελεσματική και ποιοτική θέρμανση σε όλο το σπίτι σας, είτε είστε συνδεδεμένοι με κεντρικό λέβητα-καυστήρα, είτε έχετε μονοκατοικία ή θέλετε το φυσικό αέριο μόνο για το δικό σας διαμέρισμα.
  • Ζεστό νερό: Σας δίνει τη δυνατότητα να  έχετε πάντα άφθονο ζεστό νερό, φθηνά και άμεσα, όποτε το θελήσετε χωρίς να απαιτείται προθέρμανση. Ο λέβητας συνδέεται με το κύκλωμα ζεστού νερού χρήσης του διαμερίσματός σας και λειτουργεί ταυτόχρονα με το άνοιγμα της βρύσης. Το νερό ζεσταίνεται την ίδια στιγμή που ανοίγετε τη βρύση και μόνο για όση ποσότητα χρειάζεστε, χωρίς να σπαταλάτε ενέργεια. 
  • Μαγείρεμα: Κουζίνα και φυσικό αέριο πάνε μαζί. Οι διάσημοι σεφ δημιουργούν μόνο με φυσικό αέριο και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, η διαφορά στην ποιότητα του φαγητού είναι εντυπωσιακή.  
  • Κλιματισμό: Η τεχνολογία λεβήτων αερίου πλέον σας παρέχει τη δυνατότητα και ψύξης. Με το φυσικό αέριο μπορείτε να καλύψετε παράλληλα τις ανάγκες θέρμανσης το χειμώνα και ψύξης το καλοκαίρι με την ίδια συσκευή. Η επιλογή αυτή προσφέρεται κυρίως για νέες εγκαταστάσεις ή χώρους υπό ανακαίνιση.

 

Τα οφέλη για τον καταναλωτή από την αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου με λέβητα φυσικού αερίου είναι πολλαπλά:

  • Οικονομία: Η τιμή του φυσικού αερίου είναι συγκριτικά χαμηλότερη από αυτή του πετρελαίου εξοικονομώντας 30 – 40 %. Παράλληλα, δε απαιτείται να προπληρώνεται την ποσότητα πετρελαίου γεμίζοντας κάθε τόσο τη δεξαμενή σας ούτε να μετράτε με τα λίτρα που παραλάβατε. Με το φυσικό αέριο πληρώνεις μόνο ότι καταναλώνεις σύμφωνα με τον μετρητή.  
  • Ευκολία χρήσης: Το νερό ζεσταίνεται την ίδια στιγμή που ανοίγετε τη βρύση και μόνο για όση ποσότητα χρειάζεστε, χωρίς να σπαταλάτε ενέργεια. Οι εστίες της κουζίνας δε χρειάζονται προθέρμανση και η ταχύτητα στο μαγείρεμα εντυπωσιάζει. Όσο για τη θέρμανση, η ροή του φυσικού αερίου είναι διαρκής σε αντίθεση με αυτή του πετρελαίου που χρειάζεται να παραγγέλνεις και να αποθηκεύεις σε δεξαμενές. 
  • Ευκολία τοποθέτησης:. Στην περίπτωση της αυτόνομης θέρμανσης, τοποθετείται ένας ατομικός επίτοιχος λέβητας στο σπίτι σου. Η παροχή του φυσικού αερίου γίνεται με εξωτερική σωλήνωση που φτάνει από τον λέβητα έως το μετρητή. Δε χρειάζεται αλλαγή των σωλήνων νερού, θέρμανσης ή των σωμάτων καλοριφέρ. 
  • Καθαριότητα: Το φυσικό αέριο είναι ένα ορυκτό καύσιμο σε αέρια μορφή με υπολείμματα καύσης που δε μυρίζουν δυσάρεστα όπως το πετρέλαιο. Επιπλέον δεν απαιτείται πια να κρατάτε δεξαμενή και λέβητα πετρελαίου κερδίζοντας έτσι νέους καθαρούς αποθηκευτικούς χώρους. 
  • Συντήρηση: το φυσικό αέριο είναι ένα καθαρό καύσιμο η δαπάνη συντήρησης είναι μικρή καθώς η καύση παράγει ελάχιστα υπολείμματα σε σχέση με το πετρέλαιο. Με αυτόν τον τρόπο επιμηκύνεται η διάρκεια ζωής του λέβητα και περιορίζεται  η απαίτηση για συντήρηση. 
  • Αυτονομία: Στην περίπτωση που μένεις σε πολυκατοικία και δε συμφωνείτε για τη θέρμανση, τότε σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις ατομικό λέβητα. Με τον τρόπο αυτό είσαι εσύ ο κυρίαρχος του σπιτιού σου χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. 

 

Στην πόλη της Χαλκίδας ο Όμιλος Κριμάτογλου φέρνει το φυσικό αέριο στην πόρτα σας και αναλαμβάνει τα πάντα από την αίτηση έως και το πρώτο άναμμα. 

Η υπηρεσία  KGreen Αerion προσφέρει ολοκληρωμένη υποστήριξη: 

  • Έλεγχος κάλυψης δικτύου

Καλώντας τηλεφωνικά στο 2221 079070 μας δίνεται τη διεύθυνσης σας και ελέγχουμε την ύπαρξη δικτύου στην περιοχή σας.  

  • Αίτηση σύνδεσης

Εφόσον υπάρχει κάλυψη δικτύου συμπληρώνουμε της αίτηση σύνδεσης με τα στοιχεία σας ή τα συμπληρώνεται μόνοι σας στη φόρμα 

  • Τοποθέτηση μετρητή

Η Εταιρία Διανομής Φυσικού Αερίου θα επικοινωνήσει μαζί σας για να καθορίσετε από κοινού το σημείο τοποθέτησης του μετρητή έξω από το ακίνητό σας.

  • Εκπόνηση μελέτης

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών σύνδεσης  πραγματοποιούμε τη μελέτη του δικτύου σας λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των αναγκών σας και ετοιμάζουμε το φάκελο σύνδεσης με τα απαραίτητα σχέδια. 

  • Επιλογή λέβητα φυσικού αερίου 

Σας προσφέρουμε ευελιξία επιλογών ανάμεσα από κορυφαίους Ευρωπαϊκούς οίκους  που ενσωματώνουν την αιχμή της τεχνολογίας επιτυγχάνοντας τη μεγίστη εξοικονόμηση χρημάτων, απόλυτη ασφάλεια, μακροχρόνια αξιοπιστία και ευκολία στη χρήση.

  • Εγκατάσταση συστήματος και σύνδεση δικτύων

Η ομάδα εγκατάστασης της KGreen Αerion  αποτελείται από εξειδικευμένους Τεχνικούς Αερίου και καθοδηγείται από Μηχανολόγο Μηχανικό που επιβλέπει όλες τις φάσεις κατασκευής, εφαρμόζοντας συστήματα ποιότητας ISO 9001, ISO 14001 και ασφάλειας OHSAS 18001. 

  • Έλεγχος εγκατάστασης και ενεργοποίηση

Μετά τον τελικό έλεγχο της εσωτερικής εγκατάστασης και την αντίστοιχη έγκριση, ενεργοποιείται η παροχή του Φυσικού Αερίου στο ακίνητό σας πραγματοποιούμε το πρώτο άναμμα, τη ρύθμιση του συστήματος και η εγκατάσταση τίθεται σε πλήρη λειτουργία.

  • Έκδοση 10ετούς εγγύησης & service

Μετά την παράδοση της εγκατάστασης εκδίδεται η 10ετής εγγύηση καλής λειτουργίας και παρέχεται διαρκή τεχνική υποστήριξη και service κάθε μέρα όλο το χρόνο με ένα απλό τηλεφώνημα. 

 

Η υπηρεσία  KGreen Αerion υποστηρίζει εφαρμογές σε:

για αυτονομία από τη θέρμανση και το ζεστό νερό μέχρι το μαγείρεμα και τη ψύξη.

για αυτονομία σε επιχειρήσεις όπως αρτοποιεία, εστιατόρια, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, κομμωτήρια, φαρμακεία, κ.ά.

για αυτονομία σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, μεγάλα κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ, κολυμβητήρια, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α.

για την κάλυψη αναγκών για όλες τις παραγωγικές διαδικασίες (παραγωγή ατμού, φούρνοι ξήρανσης), για συμπαραγωγή ηλεκτρικής, θερμικής ενέργειας αλλά και κλιματισμό.

 

logo kgreen

Ποιότητα & πιστοποίηση κατασκευής